Time

second menu

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

17/08/2024

Λευκάδα - Κεφαλοννιά - Ιθάκη cruise

Φάρος Δουκάτο Λευκάδος

Ο Φάρος Δουκάτο, στέκει επιβλητικός στο νοτιότερο άκρο της Λευκάδας, στο ακρωτήριο Λευκάτας, γνωστό κι ως Κάβος Δουκάτο ή Κάβος της Κυράς. Η πρόσβαση στον φάρο γίνεται μέσω ασφαλτοστρωμένου δρόμου, ο οποίος συνδέεται με το βασικό οδικό δίκτυο της Λευκάδας, ενώ απέχει περ.50 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας. Από τον φάρο, η θέα προς την Κεφαλονιά και την Ιθάκη είναι μαγευτική κι ιδιαίτερα η θέα στα ηλιοβασιλέματα από εκεί, είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά. Το ακρωτήριο Λευκάτας, είναι ένας από τους πιο διάσημους βράχους της αρχαιότητας αφού πιθανότερο είναι να ταυτίζεται με την ομηρική «Λευκάς Πέτρη». Τα λευκά του βράχια υψώνονται 60 μ. πάνω από τα κύματα του Ιονίου Πελάγους, προσφέροντας ταυτόχρονα ένα απόκοσμο και επιβλητικό θέαμα. Στα πανάρχαια χρόνια, περίπου το 1200 π.Χ., στον χώρο αυτό γίνονταν θυσίες για να εξευμενίσουν τους θεούς, γύρω στο 400 π.Χ., οι θυσίες αντικαταστάθηκαν με την πρακτική να ρίχνουν καταδίκους από τον βράχο. Με το πέρασμα του χρόνου, οι παλαιότερες λατρείες και πρακτικές αντικαταστάθηκαν από το ιερό του Λευκάτα Απόλλωνα, γνωστό σε όλο τον αρχαίο κόσμο. Οι Ιταλοί τον Φάρο της Λευκάδας τον αποκαλούσαν "Salto di Saffo", σε αναφορά με τον θρύλο της ποιήτριας Σαπφούς καθώς λέγεται ότι η μεγάλη ποιήτρια της αρχαιότητας, πήδηξε από τον Λευκάτα εξαιτίας ενός ανεκπλήρωτου έρωτα.

Παραλία Εγκρεμνοί Λευκάδας

Οι Εγκρεμνοί έχουν χαρακτηριστεί ως η ωραιότερη παραλία της Ελλάδος - σε κάθε περίπτωση ανήκει σίγουρα ανάμεσα στις καλύτερες. Η πρόσβαση είναι αρκετά δύσκολη - αν και μόλις 40 χλμ από τη πόλη της Λευκάδας - ιδιαίτερα τα πολλά σκαλιά - εκτός αν η πρόσβαση γίνει με σκάφος - όπου κάποιος θα απολαύσει τον εξωτικό χαρακτήρα της τοποθεσίας και των καταγάλανων νερών της.

Φισκάρδο Κεφαλλονιάς

Το Φισκάρδο είναι παραθαλάσσιο χωριό στη βόρεια Κεφαλονιά στο πλησιέστερο σημείο Κεφαλονιάς - Ιθάκης και είναι το μοναδικό χωριό - από τα περίπου 365 χωριά της Κεφαλλονιάς - που δεν κατστράφηκε από τον τρομερό σεισμό του 1953. Είναι ένας δημοφιλής κοσμοπολίτικος τουριστικός προορισμός την καλοκαιρινή περίοδο και επίσης είναι ο τόπος καταγωγής του ποιητή Νίκου Καββαδία.

Σκορπιός (Παραλία Jackie)


Ο Σκορπιός είναι ένα από τα πιο γνωστά ιδιωτικά νησιά, χάρη στους διάσημους ιδιοκτήτες του και την πολυτάραχη ζωή τους. Η ανθρώπινη παρουσία στο νησί χρονολογείται τουλάχιστον από το 625 π.Χ. και κατά καιρούς χρησιμοποιήθηκε από πειρατές, ενώ υπήρξε και ιδιοκτησία των Ενετών ευγενών Settini. Μέχρι το 1963, ο Σκορπιός είχε αλλάξει ιδιοκτήτες αρκετές φορές, ώσπου πωλήθηκε στον Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος το μετέτρεψε σε ιδιωτικό θέρετρο και κατοικία του. Το νησί, έκτασης 830 στρεμμάτων βρίσκεται μόλις 3 ναυτικά μίλια από το Νυδρί και έχει στα βόρεια του τη νησίδα Σκορπίδι. Ο Ωνάσης ανακαίνισε τη βίλα που υπήρχε από τον 19ο αιώνα, δίνοντάς της το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα, και κατασκεύασε λίγα ακόμη κτίρια. Από το 2013, ο Σκορπιός πέρασε στα χέρια Ρώσου μεγιστάνα, ο οποίος κατεδάφισε αρκετά από τα παλαιά κτίρια και με επενδυτικό σκοπό, κατασκευάζει νέες υπερπολυτελείς βίλες και κατοικίες.

Λιμενοβραχίονας Νυδρί Λευκάδος